top of page

Iho-ongelmat

Medical - Spa kasvohoidoilla ja erityisesti retipalm tuotteilla pystytään hoitamaan vaikeitakin iho-ongelmia. 

AKNE

 

Hoitosuunnitelma akneiholle:

- Ensimmäisellä kerralla Yrttisyväkuorinta, nostaa kuonan, tasoittaa pigmenttimuutoksia ja arpia.

- Noin 2 viikon kuluttua retipalm Medical Spa- kasvohoito sarjahoitona 

Aknessa usein ongelmana on yliaktiiviset talirauhaset, jolloin ihohuokoset tulehtuvat liiallisesta talista johtuen. Aknen ongelma usein saattaa olla myös kuiva ihon pinta eli talirauhanen on aktiivinen ja taipuvainen tulehduksiin, silti ihon pinta voi olla kuiva - tällöin tali jää ihon pintakerroksen alle ns. lukkoon, jolloin syntyy tukkeumia. Aknessa siis ihon pinnan kuivattaminen ei ole ratkaisu sillä ongelma on syvemmällä talirauhasissa asti. Tieteellisesti on todistettu, että vain retinoli voi vaikuttaa talirauhasiin asti talituotantoa säätelemällä. Retinolia suositellaankin äärimmäisen pahassa aknetapauksessa lääkärin reseptillä sisäisenä todella voimakkaana retinolihappokuurina, joka on suhteellisen raju sisäelimille. Retipalmin hoidoissa pystytään imeyttämään retinolia miedommassa muodossa ihon läpi vaikuttaen talirauhasiin.

Kotihoitotuotteet: Glykolihappo, retinoli (A-vitamiini), Microsilver

Puhdistus:

Deep Pore Purifiant - antibakteerinen puhdistus

Intensiv Toner - happokasvovesi

Päivä:

Active Retinol - seerumi retinoli A-vitamiini

Sebum Control - päivävoide antibakteerinen microsilver

Yöksi:

2 effect - happovoide

Clear Skin - happogeeli

Soft Performance Night Cream - retinyylipalmitaattivoide

Sebum Control - paikallisesti finnien päälle

1-3 kertaa viikossa Wake Up Mask savinaamio

akne.png
akne2.png

AKNE-ARVET

 

Hoitosuunnitelma akne-arville:

 

- Yrttisyväkuorinta, x kertaa riippuen arpien syvyydestä, 

 

- 2  viikon kuluttua viimeisestä yrttisyväkuorinnasta

  retipalm mikroneulausarja x kertaa riippuen arpien syvyydestä

- Parhaimman tuloksen saa, kun yhdistää yrttisyväkuorintaa,      mikroneulausta ja medical-spa hoitoja.

- Sarjahoidot tehdään 1-4 viikon välein.

Arpia syntyy, kun ihoon on kehittynyt papuloita, jotka ovat syvällä ihokerroksissa. Usein kuullaan puhuttavan, että on menty puristelemaan finnejä, mutta arvet syntyvät ajan saatossa vaikean aknen jäljiltä muutenkin - toki puristelu edesauttaa arpien syntymistä. 

Todella voimakkaat happokuorinnat ja laser ohentavat ihoa, siksi retipalm ei niitä käytä vaan suosii mietoja ja keskisyviä happokuorintoja, jotka eivät riko ihon luonnollista suojaa eikä ohenna ihoa. Retipalmin yrttisyväkuorinta saa ihon pintakerrokset hilseilemään, mutta iho itse vahvistuu hoidon jälkeen.

Kotihoitotuotteet: Glykolihappo ja retinoli

Puhdistus:

Intensiv Cleansing Foam - happopuhdistusvaahto

Intensiv Toner - happokasvovesi

Päivä:

Active Retinol - retinoliseerumi

Soft Performance Cream - retinyylipalmitaattivoide

Yöksi:

2 effect - happovoide

Active Retinol - retinoliseerumi

Soft Performance Cream - retinyylipalmitaattivoide

1-3 kertaa viikossa 2 effect happokuorinta

arvet.png
arvet2.png

SEKAIHO

 

 

Hoitosuunnitelma sekaiholle:

 

- Medical Spa- kasvohoito x kertaa sarjahoitona puhdistettavasta määrästä riippuen.

- Sarjahoidot tehdään 1-4 viikon välein.

Mustapäät kehittyvät, kun ihotali hapettuu ihohuokosiin, tällöin tali tummuu ja kovettuu. Mustapäitä voidaan poistella loputtomiin ihon pinnalta, mutta ne muodostuvat aina uudelleen. Tärkeää on siis pureutua ongelman ytimeen eli talirauhaseen. Kun talia ei enää synny ei tule mustapäitäkään. Sekaihon ongelma saattaa olla myös kuiva ihon pinta, mutta talirauhanen on aktiivinen - tällöin tali jää ihon pintakerroksen alle ns. lukkoon, jolloin syntyy tukkeumia. Ihon pinnan kuivattaminen ei ole ratkaisu sillä ongelma on syvemmällä talirauhasissa asti. Tieteellisesti on todistettu, että vain retinoli/retinyylipalmitaatti voi vaikuttaa talirauhasiin asti talin tuotantoa säätelemällä. Imeytämme  A-vitamiinijohdannaista ihon pinnan läpi ihokerroksiin- ja sitä kautta talirauhasiin.  Lisäksi Ihon pinnalla oleva tali on hapanta, joten on myös hyvin tärkeää laskea ph:ta hiukan, johon käytämme mietoa hedelmähappoa. 

Kotihoitotuotteet: Glygolihappo ja retinyylipalmitaatti

Puhdistus:

Intensiv Cleansing Foam - happopuhdistusvaahto

Sensitiv Toner - happokasvovesi

Päivä:

Clear Skin - happoseerumi t-alueelle

Soft Performance Cream - retinyylipalmitaattivoide

Yöksi:

Clear Skin - happoseerumi t-alueelle

Vitamin Hydro Gel - retinyylipalmitaattiseerumi koko kasvoille

Soft Performance Cream - retinyylipalmitaattivoide

1-3 kertaa viikossa happokuorinta 2 effect ja Wake Up Mask savinaamio

mustapäät.png
mustapäät2.png
tukkeumat.png

KUIVA IHO

 

Hoitosuunnitelma kuivalle iholle:

- Medical Spa kasvohoito sarjana x kertaa

- Sarjahoidot tehdään 1-4 viikon välein.

 

​Kuiva iho tarkoittaa sellaista ihoa, jossa veden haihtumista estävien rasvojen määrä on niin pieni, että vettä pääsee haihtumaan ihon syvemmistä kerroksista eli kosteus ei säily ihossa. Seurauksena ihon pintakerros kuivuu. Kuivuminen aiheuttaa ihoon lievän tulehduksen, joka aistitaan kutinana.

Erityisen kuivaa ihoa yritetään usein hoitaa yhä rasvaisemmalla voiteella. Rasvaisuuden lisääminen ei välttämättä ole paras ratkaisu, vaan on syytä lisätä kosteutta sitovia ainesosia. Kosteutta sitovia aineita ovat esimerkiksi mineraalisuola, panthenoli, allantoiini, hyaluronihappo ja E-vitamiini. Toinen tärkeä seikka on tarkistaa voiteen imeytyminen. Kuivan pintakerroksen läpi on vaikea imeyttää kosteusaineita, joten iho on syytä esikäsitellä miedolla hedelmähapolla ennen kosteusvoiteiden levittämistä. 

Kuivalle iholle saattaa usein muodostua miliumeja. Miliumit kehittyvät vajaasti kehittyneeseen talirauhaseen ja ne esiintyvät usein silmien ympärillä tai yksittäisenä missä tahansa kohtaa kasvoissa. Miliumi/ luufinni on ns. onkaloitunut talipallo ihon pintakerroksen alla. Ainoa tapa saada miliumit pois on otattaa ne injektioneulalla ammattilaisen poistamana, jotta voidaan ennaltaehkäistä miliumien syntyä täytyy talirauhanen tasapainoittaa A- vitamiinia (retinyylipalmitaatti) käyttäen. Kosteustasapaino täytyy myös saada kuntoon; kuivassa ihossa ongelma on se, ettei se pysty sitomaan kosteutta - tarvitaan sitovia aineita kuten e-vitamiinia ja hyaluronia. Lisäksi kosteusaineet eivät pääse kuivan pinnan läpi imeytymään tarpeeksi hyvin, joten tarvitaan kuljetinaineita kuten mietoja happoja tai mineraalisuolaa. Kun kosteustasapaino on kunnossa tali pääsee virtaamaan normaalisti, jolloin miliumeja ei enää synny. 

Kotihoitotuotteet:

Mieto maitohappo, Mineraalisuola, hyaluron, A- C- E-vitamiinit

Puhdistus:

Mild Cleansing Cream - maitohappopuhdistusvoide

Therma Vital Toner - mineraalisuolaneste

Päivä:

Hyaluron Booster - Hyaluronihapposeerumi

Soft Performance Day Cream - A-, C-, E-vitamiinivoide

Yöksi:

Hyaluron Booster - Hyaluronihapposeerumi

OPC Dry Control - C-ja E - vitamiinivoide

2 - Effect maitohappokuorinta 1-4 kertaa kuussa riippuen ihon kunnosta - yhdistettynä Vitamin Mask kosteusnaamion

womans-dry-skin-on-leg-close-up-macro-sh
milium.png

ATOOPPINEN IHO

 

Hoitosuunnitelma atooppiselle iholle:

 

- Medical Spa - kasvohoito x kertaa

 

- Sarjahoidot tehdään 1-4 viikon välein.

Ongelma tämäntyyppisellä iholla on se ettei se pysty sitomaan kosteutta itseensä. Tarvitaan siis kosteutta sitovia aineita, kuten mineraalisuolaa ja hyaluronia. Lisäksi ihon tukiverkosto ei ole terve, joten se tulehtuu hyvin helposti - ihottumia puhkeaa. Tarvitaan  antibakteerinen tuote, joka ei silti kuivata ihoa ja otetaan avuksi Microsilver voide. Toisaalta ihoa ei ole puhdistettu eikä kuorittu kunnolla, jolloin kosteus aineet eivät pääse imeytymään tehokkaasti. Maitohappo on hellävarainen aine, jota jokaisen iho sietää, koska sitä on luonnostaan meidän ihon suojakerroksessa. Suojakerros/suojavaippa on usein atooppisella iholla vaurioitunut - ihon suojakerros tarvitsee maitohappoa säädelläkseen sen toimintaa.

Kotihoitotuotteet:

Maitohappo, Mineraalisuola, hyaluron, Microsilver 

Puhdistus:

Mild Cleansing Cream - maitohappopuhdistusvoide

Therma Vital Toner - mineraalisuolaneste

Päivä:

Hyaluron Booster - Hyaluronihapposeerumi

Cream Sos - Microsilver voide

Yöksi:

Hyaluron Booster - Hyaluronihapposeerumi

Cream Sos - Microsilver voide

 2 - Effect maitohappokuorinta 1-4 kertaa kuussa riippuen ihon kunnosta

hilseily.png
atopia.png

RUUSUFINNI

 

Hoitosuunnitelma ruusufinniin:

 

- Medical Spa kasvohoito x kertaa

Tai 

- Led Valohoito x 5

 

- Sarjahoidot tehdään 1-4 viikon välein.

Ongelma tämäntyyppisellä iholla on sen suojakerroksen häiriö ja talirauhasen liikatoiminta. Ruusufinnin syy on monimuotoinen ja suurelta osin vielä määrittämättä: ihon immuunipuolustuksessa ja tulehduksen säätelyssä on poikkeavuutta. Lisäksi ihon suojakerros/suojavaippa ei ole terve, joten se tulehtuu hyvin helposti - ihottumia ja tulehduksia ilmaantuu. On huomattu, että ruusufinnissä usein saattaa olla talipunkki eli de­modex folli­cu­lorum. Tarvitaan siis antibakteerinen tuote, joka ei silti kuivata. Otetaan avuksi antibakteerinen Microsilver geeli ja luonnon oma antibakteerinen  mineraalisuola. Toisaalta ihoa ei ole puhdistettu eikä kuorittu kunnolla, jolloin kosteus aineet eivät pääse imeytymään tehokkaasti. Maitohappo on hellävarainen aine, jota jokaisen iho sietää, koska sitä on ihossa luonnostaan meidän terveessä suojakerroksessa. Ihon suojakerros tarvitsee maitohappoa säädellen sen toimintaa taas normaaliin suuntaan. Usein myös iho on kuiva eikä se pysty sitomaan kosteutta, tarvitaan siis kosteutta sitovia aineita, kuten mineraalisuolaa ja hyaluronia. Ruusufinnissä ei ole mustapäitä eikä ihohuokoset ole laajentuneet kuten aknessa. Toisinaan voi kuitenkin olla, että jossain kohtaa kasvoja voi olla muutama mustapää, mutta silti kyseessä on ruusufinni.

Kotihoitotuotteet:

Maitohappo, Mineraalisuola, hyaluron, Microsilver 

Puhdistus:

Mild Cleansing Cream - maitohappopuhdistusvoide

Therma Vital Toner - mineraalisuolaneste

Päivä:

Hyaluron Booster - Hyaluronihapposeerumi

Sebum Control - Microsilver-maitohappo geeli

Yöksi:

Hyaluron Booster - Hyaluronihapposeerumi

Sebum Control - Microsilver-maitohappo geeli

 2 - Effect maitohappokuorinta 1-4 kertaa kuussa riippuen ihon kunnosta

rosacea 2.png

PIGMENTTIMUUTOKSET

 

Hoitosuunnitelma pigmentoituneelle iholle:

- Medical Spa - kasvohoito x kertaa

- Tehosta sarjahoitoa yrttisyväkuorinnalla, joka nopeuttaa pigmenttimuutosten vaalentumista. Parasta on tehdä kuorinta ensimmäisellä hoitokerralla ja jatkaa Know How White Pigment sarjalla 1-4 vk päästä kuorinnasta.

- Sarjahoidot tehdään 1-4 viikon välein.

Melaniini on ihosolujen luonnollinen ruskea väriaine, joka siirtyy auringonvalon vaikutuksesta syvemmistä ihokerroksista pinnallisempiin suojaamaan ihosolua UV-säteilyn haitoilta. Pigmenttimuutoksia syntyy, kun iho tuottaa liikaa melaniinia. Usein pigmenttimuutoksia hoidetaan voimakkaalla ihon pinnan hankaamisella, kuten timanttihionta tai karkeat kuorinnat, mutta ongelma piileekin vähän syvemmällä ihokerroksissa. Teemme reitin ihokerroksiin mietoa happoa käyttäen ja näin saadaan tehoaineet ihosoluihin asti, jossa ne hajottavat pigmenttiä. Tähän pigmentin hajottamiseen käytetään C-vitamiinia, joka on hyvin tehokas, mutta retipalm hoidoissa käytämme lisäksi erilaisia sokereita hajottamaan pigmenttiä. Usein myös hoidetaan pigmenttiä voimakkailla happokuorinnoilla eikä se ole ratkaisu sillä se voi jopa tummentaa pigmenttiä, toisin kuin esim. yrttisyväkuorinta.​

 

Kotihoitotuotteet:

Maitohappo, C-vitamiini, Oligo sakkaridit

Puhdistus:

Mild Cleansing Cream - maitohappopuhditusvoide

Sensitiv Toner - happokasvovesi

Päivä:

Know How Booster - Niasiini, sakkaridi seerumi

Know How White Cream - Niasiini, sakkaridi voide

Sun Protection 50spf - korkea aurinkosuoja, ei tuki ihohuokosia

Yöksi:

Vita B Booster - C-vitamiiniseerumi

Soft Performance Cream - A-C-ja E-vitamiinivoide

 2 - Effect maitohappokuorinta 1-4 kertaa kuussa riippuen ihon kunnosta yhdistettynä Vitamin Hydro Mask - kosteusnaamioon.

pigmentti.png

COUPEROSA

 

Hoitosuunnitelma couperosaan:

 

- Medical Spa kasvohoito x kertaa

- Sarjahoidot tehdään 1-4 viikon välein.

Couperosa tarkoittaa pintaverenkierron häiriötä ja hiusverisuonten laajenemista niin, että ne kuultavat ihon läpi. Usein punoittava iho syntyy viiman ja voimakkaiden lämpötilan vaihteluiden vuoksi esim. tuuli, viima pakkanen ja sauna.

Couperosa näkyy iholla pitkään jatkuneen ärsytyksen seurauksena. Ohut ja herkkä iho reagoi helposti punoittamalla. Vastaus tähän on - vahvistaa ihon pintaa ja verisuonten seinämiä. Jotta pystymme vaikuttamaan verisuonten seinämiin asti, täytyy hoitoaineet saada ihon pintakerrosta syvemmälle ja tässä käytämme apuna mietoa hedelmähappoa. Ihoa vahvistavia aineita ovat C-ja A-vitamiini, joiden teho on tieteellisesti todistettu. Ihoa on myös hyvin tärkeää suojata pakkasella esim. meikkivoiteella, mutta tärkeintä on ihon oma suojakerros ja sen vahvistaminen siinä apuna käyttäen E-vitamiinia. 

Kotihoitotuotteet:

Maitohappo, C-vitamiini, E-vitamiini, A-vitamiini

Puhdistus:

Mild Cleansing Cream - maitohappopuhdistusvoide

Sensitiv Toner - happokasvovesi

Päivä:

Vita B Booster - C-vitamiiniseerumi

Soft Performance Day Cream - A-, C-, E-vitamiinivoide

Yöksi:

Vita B Booster - C-vitamiiniseerumi

OPC Dry Control - C- ja E-vitamiinivoide

 2 - Effect maitohappokuorinta 1-4 kertaa kuussa riippuen ihon kunnosta yhdistettynä Vitamin Hydro Mask - kosteusnaamioon.

couperosa.png

IKÄÄNTYNYT IHO

 

Hoitosuunnitelma ikääntyneelle iholle:

 

-Medical Spa kasvohoito x kertaa

 

- Sarjahoidot tehdään 1-4 viikon välein ja jokaisella hoitokerralla vitamiinitasoja nostetaan pikkuhiljaa.

Ja/ Tai

- Mikroneulaus x kertaa

Iho veltostuu ajansaatossa menettäen kimmoisuutensa. Ajatellaan ihoa pinnan alla ja kuvitellaan verkko, joka muodostuu säikeistä. Säikeet haurastuvat ja lopulta katkeavat - syntyy ryppyjä ja iho veltostuu. Tarvitaan näiden säikeiden uudelleenrakennusaineita eli vitamiineja ja niiden kuningatarta A-vitamiinia eli retinolia! Retinoli on tieteellisesti todistettu vaikuttavan ikääntymistä hidastavana aineena peptidien kera. Peptidit ovat eräänlaisia proteiineja, jotka kurovat säikeitä takaisin yhteen -  rakennusaineita, kuten retinoli. Jotta nämä upeat aineet saadaan vaikuttamaan solutasolla, tarvitaan avuksi mietoa happoa. Tehosta hoitoa mikroneulauksella, jolla aineet saadaan tehokkaammin imeytymään ihoon.

Kotihoitotuotteet:

Maitohappo, retinoli, vitamiinit, peptidit, proteiinit

Puhdistus:

Mild Cleansing Cream - maitohappopuhdistusvoide

Sensitiv Toner - happokasvovesi

Päivä:

Active Retinol - retinoliseerumi

Soft Performance Day Cream - A-, C-, E-vitamiinivoide

(nostetaan pikkuhiljaa vitamiini tasoja ensin soft sitten high ja korkein taso top-performance)

Yöksi:

Active Retinol - retinoliseerumi

Dermal Future lifting Cream - peptidivoide

 2 - Effect maitohappokuorinta 1-4 kertaa kuussa riippuen ihon kunnosta yhdistettynä Vitamin Hydro Mask - kosteusnaamioon.

ikääntynyt.png

NORMAALI IHO

 

Hoitosuunnitelma normaalille iholle:

-Medical Spa kasvohoito x kertaa

Sarjahoidot tehdään 1-4 viikon välein.

Kotihoitotuotteet:

Maitohappo, A-C-E- vitamiinit

Kun iho on ongelmaton sitä unohdetaan hoitaa tai sitten hoidetaan vain ihon pintaa. Iho ikääntyy jatkuvasti ja menettää kimmoisuuttaan, joten on todella tärkeää pitää iho hyvässä kunnossa ja ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä. Peruskosmetiikka vaikuttaa vain ihon pinnassa pehmittäen toki pintakerrosta, mutta jos halutaan tehoaineet syvälle ihokerroksiin asti - vaaditaan kosmetiikalta hieman enemmän. Ihosolut hapettuvat, jolloin iho ikääntyy - vitamiinit estävät hapettumisen.

Puhdistus:

Mild Cleansing Cream - maitohappopuhdistusvoide

Sensitiv Toner - happokasvovesi

Päivä:

Vitamin Hydro Gel - Vitamiiniseerumi

Soft Performance Day Cream - vitamiinivoide

Yöksi:

Vitamin Hydro Gel - Vitamiiniseerumi

Soft Performance Night Cream - vitamiinivoide

 2 - Effect maitohappokuorinta 1-4 kertaa kuussa riippuen ihon kunnosta

normaali iho.png
bottom of page