top of page

Ihonhoito kesällä


Kesällä on syytä huomioida, että iho on hyvin kosteutettu ja ravittu vitamiinen. Lisäksi on syytä kiinnittää huomiota, että käytössä on laadukas aurinkosuoja, jossa UVA- ja UVB- filtterit. Vahvan luonnollisen aurinkosuojan varmistaa korkeapitoiset vitamiinituotteemme,

IHON KOSTEUTUS: Ihon kosteutus on tärkeä tasapainoisen ja terveen ihon ylläpidossa - täydellinen kosteustasapaino estää ihon altistumisen ihoärsytyksille -ja tulehduksille.VITAMIINIT IHONHOIDOSSA: Ravitsevat vitamiinit ovat terveen ihon perusta, jotta solut voisivat uudistua ne tarvitsevat ravintoa.


Tiesitkö, että A-, C- ja E-vitamiinit paitsi ennaltaehkäisee aurinkovaurioita ne myös korjaavat jo olemassa olevia UV-säteilyn aiheuttamia ihomuutoksia.


Ruuasta saatavat vitamiinit imeytyvät viimeisenä kasvojen iholle, elintoiminnoille oleelliset elimet ottavat ravintoaineet ensimmäisenä vastaan. Hauska nippelitieto esittää, että porkkanoita tulisi syödä päivässä 7kg, jotta niistä imeytyisi yhtään beetakaroteenia ihosoluihin asti. Meillä kaikilla on todennäköisesti vitamiinien puutostila ihossa, mutta siitä ei puhuta sillä ei uhkaa varsinaisesti terveyttä.


Harva pystyy syömään kilokaupalla kasviksia ja hedelmiä niin suuria määriä päivässä, jotta ne imeytyisivät ihoon asti. Mikäli söisit suuria määriä vitamiineja suurin osa niistä menee virtsan mukana pois kehosta ja lisäksi maksa ei pystyisi käsittelemään niitä - sama pätee myös vitamiini-kapseleihin. Tästä syystä iholle imeytetään vitamiineja, jotta niistä saadaan kaikki potentiaali irti.

Toisaalta terveellistä ja vitamiinipitoista ravintoa en väheksy, koska se on terveen kehon kannalta elinehto lisäksi suoliston hyvinvointi ja iho kulkevat käsi-kädessä.


Tästä syystä retipalm on kehittänyt menetelmän, jonka avulla vitamiineja voidaan imeyttää suoraan ihon läpi!
IHON SUOJAAMINEN: Otsonikerros on ohentunut huomattavasti ja se tarkoittaa, että iho on alttiimpi haitalliselle UV-säteilylle, kuin ennen. UV-säteily aiheuttaa ihossa punoitusta, palamista ja ruskettumista sekä ihon nopeutettua ikääntymistä. UV-säteily vaurioittaa ihon perimäainesta eli DNA:ta. Sen vauriot altistavat myöhemmin ihosyövälle. Siksi on hyvä korjata ihon vauriot mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.


Järkevintä on ennaltaehkäisy eli suojata iho UV- säteiltä ja siksi aurinkosuojaa suositellaankin käytettävän varsinkin kasvoilla. Edellä puhuin paljon kalvonmuodostajista ja aurinkosuojissa pätee sama aihe, aurinkosuojissa tämä kalvo on vain paljon tuhdimpi, jotta se estää vaurioit tehokkaammin. Jotta aurinkotuoteeseen voidaan painaa spf täytyy siinä olla hyvin rasvainen kalvo - kalvonmuodostajia onkin paljon eritasoisia perinteisistä hyvin tukkivista hengittäviin modernimpiin versioihin. Lisäksi moderneissa aurinkosuojissa ovat auringonvaloa poispäin heijastavat sinkkioksidit.


Retipalm on kehittänyt tiedettä apuna käyttäen hengittävän suojaavan kalvon aurinkotuotteisiin ja löytänyt kasviperäisen suoja-aineen vesimelonin kuoresta! Kemikaalit ovat siis minimissä retipalmin aurinkosuojissa lisäksi ne sisältävät ravitsevia vitamiineja!

Supersuoja vitamiineilla ja UVA- ja UVB - filttereillä.


Levitä kasvoille Retipalm Performance Day cream ja päälle Sun Protection Spf 50+ ja näin takaat extra-suojan haitallisia UV-säteitä vastaan.
Retipalm - A-vitamiinivoiteita voidaan käyttää päivällä jopa suorassa auringonvalossa!

Oikeastaan jopa suositeltavaa, sillä retinyylipalmitaatti absorboi auringon UV- säteiden energiaa antaen iholle noin SPF20- kerrointa

vastaavan luonnollisen aurinkosuojan.

Lisäksi retipalm Performance- voiteet korjaavat ihoa auringon rappeuttavalta ja vanhentavalta vaikutukselta.


Saako A-vitamiinivoiteita käyttää kesällä tai ylipäätään päivällä?


Tabunakin tunnettu väite pitää paikkansa lääkevalmisteissa, jossa käytetää A-vitamiinia eri muodoissa - kosmetiikassa käytettävä retinyylipalmitaatti ja retinolialkoholi ei herkistä valolle ja niitä voikin käyttää huoletta myös kesällä. Lisäksi A-vitamiini on rasvaliukoinen ja kiinnittyy ihosoluihin pitkäksi aikaa, joten yöksi levitettynä vaikutus jatkuu myös vielä päivällä!


Otathan sinäkin käyttöön retipalmin ihoa hellivät ja suojaavat tuotteet!
27 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page