top of page

KUIVA IHO

Päivitetty: 1. huhtik. 2022

​Kuiva iho tarkoittaa sellaista ihoa, jossa veden haihtumista estävien rasvojen määrä on niin pieni, että vettä pääsee haihtumaan ihon syvemmistä kerroksista eli kosteus ei säily ihossa. Seurauksena ihon pintakerros kuivuu. Kuivuminen aiheuttaa ihoon lievän tulehduksen, joka aistitaan kutinana.

Erityisen kuivaa ihoa yritetään usein hoitaa yhä rasvaisemmalla voiteella. Rasvaisuuden lisääminen ei välttämättä ole paras ratkaisu, vaan on syytä lisätä kosteutta sitovia ainesosia. Kosteutta sitovia aineita ovat esimerkiksi mineraalisuola, panthenoli, allantoiini, hyaluronihappo ja E-vitamiini. Toinen tärkeä seikka on tarkistaa voiteen imeytyminen. Kuivan pintakerroksen läpi on vaikea imeyttää kosteusaineita, joten iho on syytä esikäsitellä miedolla hedelmähapolla ennen kosteusvoiteiden levittämistä.

Kuivalle iholle saattaa usein muodostua miliumeja. Miliumit kehittyvät vajaasti kehittyneeseen talirauhaseen ja ne esiintyvät usein silmien ympärillä tai yksittäisenä missä tahansa kohtaa kasvoissa. Miliumi/ luufinni on ns. onkaloitunut talipallo ihon pintakerroksen alla. Ainoa tapa saada miliumit pois on otattaa ne injektioneulalla ammattilaisen poistamana, jotta voidaan ennaltaehkäistä miliumien syntyä täytyy talirauhanen tasapainoittaa A- vitamiinia (retinyylipalmitaatti) käyttäen. Kosteustasapaino täytyy myös saada kuntoon; kuivassa ihossa ongelma on se, ettei se pysty sitomaan kosteutta - tarvitaan sitovia aineita kuten e-vitamiinia ja hyaluronia. Lisäksi kosteusaineet eivät pääse kuivan pinnan läpi imeytymään tarpeeksi hyvin, joten tarvitaan kuljetinaineita kuten mietoja happoja tai mineraalisuolaa. Kun kosteustasapaino on kunnossa tali pääsee virtaamaan normaalisti, jolloin miliumeja ei enää synny.

Kotihoitotuotteet:

Mieto maitohappo, Mineraalisuola, hyaluron, A- C- E-vitamiinit

Puhdistus:

Mild Cleansing Cream - maitohappopuhdistusvoide

Therma Vital Toner - mineraalisuolaneste

Päivä:

Hyaluron Booster - Hyaluronihapposeerumi

Soft Performance Day Cream - A-, C-, E-vitamiinivoide

Yöksi:

Hyaluron Booster - Hyaluronihapposeerumi

OPC Dry Control - C-ja E - vitamiinivoide

2 - Effect maitohappokuorinta 1-4 kertaa kuussa riippuen ihon kunnosta - yhdistettynä Vitamin Mask kosteusnaamion


Extrahyöty kuivalle iholle on tehostaa ihonhoitoa retipalm kasvohoidolla retipalm jälleenmyyjän hoitolassa.14 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

AKNE-IHO

SEKAIHO

Comentários


bottom of page